Aktiviteter

Aktiviteter, kurser och prova på glasblåsning för familjer, företagsgrupper, skolklasser, födelsedagar, bröllopspar, möhippor eller svensexor. 

Under högsäsong sommaren 2018 kan man inte prova på glasblåsning i vår hytta på Roma Kungsgård, (vi har för lite utrymme i våra lokaler för att kunna ha aktiviteter under högsäsong) däremot går det bra att boka kurser i glasblåsning under vissa veckor under vintern.

Kontakta oss för aktivitet med företaget, kompisarna eller familjen! för bokning inför hösten eller vintern 2018 ska man helst vara minst 8 kursdeltagare upp till maximalt 20 personer.

För bokning ring 0705433334

kurs i glasblåsning

Kostnad  För barn; 290 kr (glasklot)
                För vuxen; 390 kr              

Varje kurs sker individuellt, en och en tillsammans med en erfaren glasblåsare, och kursen går att boka både prova på glasblåsning.jpgför grupper och enskilt. Glasblåsningen avpassas efter ålder och förutsättningar, det innebär att alla klarar av att tillverka ett föremål som de sedan kan ta med sig hem. I vår drop in glasblåsning får man tillverka ett fönsterklot eller smycke i valfri färg.

Glasklotet/smycket får deltagaren med sig hem efter kylning i en avspänningsugn, eller så kan du få det hemskickat mot en mindre fraktkostnad

maja-blaser.jpgDet behövs inga förkunskaper. Man behöver inte ta med sig någonting för att klara av att delta i våra kurser, dock rekommenderas bekväma skor som sitter kvar på foten.

Roma Glasbruk hittar man på Roma Kungsgård. Under besöket kan man passa på att titta på den omgivande vackra kulturhistoriska miljön, eller botanisera i Roma Glasbruks fabriksförsäljning, utställning eller butik med hantverk och design.